The Krakow Roastery No. 77 Kawa Świeżo Palona 500g

92,00

SKU: 2baa4d3dbff9 Kategoria: Tagi: , , , ,

Opis

The Krakow Roastery – No. 77Kawa ziarnista świeżo palonaWaga: 500gPoznajcie naszą pierwszą propozycję z serii Signature Edition!Nasz Roastmaster stworzył wyjątkową kawę single origin. Jest to pierwsza propozycja z naszej serii Signature Edition wypalona z etiopskich ziaren Mocca Harar Longberry. Prawdziwa gratka dla miłośników kaw z Afryki, o wyrazistym smaku mokki z lekkim posmakiem borówek. Doskonała zarówno do espresso jak i kaw mlecznych. Od początku sprzedaży No 77 jest jedną z często wybieranych kaw przez naszych stałych klientów indywidualnych oraz firmowych.Aromat: Jagodowy, ziemisty, czekoladowyBody: CiężkieKwaskowatość: Delikatna, lekkaGoryczka: DelikatnaNuty smakowe: Mokka, borówkaPalenie: ŚrednieRegion: Harrar, EtiopiaWysokość upraw: 1510–2120 m n.p.m.Odmiana botaniczna: Heirloom VarietiesOkres zbiorów: Październik – LutyObróbka ziarna: Naturalna, suszone na słońcuUprawiane w Harrar, położonym na wschodnich wyżynach Etiopii, ziarna te poddawane są skomplikowanej obróbce poprzedzającej naturalny proces suszenia. Ziarna o intensywnym wytrawnym smaku, kwasowość owocowa, winna, bogaty aromat i ciężkie body. Wyczuwalna woń borówek, jeżyn i czekolady.Kim jesteśmyThe Krakow Roastery to mała, rodzinna palarnia kawy, która powstała z pasji i chęci dzielenia się doskonałym smakiem kawy.Każdy nasz wypał powstaje z dbałością o najdrobniejszy szczegół po to, aby Twoja kawa była zawsze idealna. Nasz Roastmaster miał okazję szkolić się pod okiem największych włoskich mistrzów kawy i wykorzystuje tą wiedzę wypalając nasze ziarna tradycyjną ręczną metodą mistrzowską.Na pierwszym miejscu, we wszystkim co robimy, zawsze stawiamy jakość i gwarantujemy, że Twoja kawa będzie zawsze pyszna i świeża. Przygotowując naszą ofertę zadbaliśmy o to, aby każdy znalazł dla siebie coś specjalnego.Kawę wypalamy ręcznie, metodą mistrzowską, w tradycyjnym piecu bębnowym, dając ziarnom czas by proces palenia przebiegł w odpowiednim dla nich tempie, pośpiech nikomu nie służy.Jak powstają nasze kawyProces powstawania nowych mieszanek zaczyna się na etapie projektowania składu – by stworzyć kawę o zbalansowanym, spójnym smaku musimy jednak najpierw poznać każde ziarno z osobna.Wszystkie ziarna wypalamy i testujemy kilkukrotnie, najpierw by poznać ich charakterystykę, drzemiące w nich smaki i aromaty, a następnie modyfikując profil palenia i stopień wypalenia, aby podbić to, co w nich najlepsze, co chcemy uwypuklić i zachować.Podstawową metodą testowania kawy jest cupping, jednak w naszym przypadku nie jest jedyną metodą – kawy po odnalezieniu odpowiedniego profilu palenia testujemy również zaparzając je na wszystkie najpopularniejsze sposoby, na tym etapie również modyfikując przepisy, by dowiedzieć się co dana kawka lubi najbardziej.Z całą zdobytą do tej pory wiedzą przechodzimy do tworzenia blendu, mieszanki, która zachwyci i rzuci na kolana każdego, kto znajdzie się w zasięgu filiżanki (lub kubka, szklanki – wszystkie chwyty dozwolone).Jakość bez kompromisówPracujemy tylko z ziarnami najwyższej jakościProfil palenia zawsze zaprojektowany tak, by uzyskać najlepszy możliwy rezultat w filiżancePowtarzalność osiągnięta dzięki stałej kontroli temperatury i wilgotności zarówno w strefie palenia jak i magazynowania surowej kawyŚwieżość to podstawa naszej działalności, utrzymujemy niskie stany magazynowe, żadna z naszych kaw nie jest wypalona wcześniej niż 4 tygodnie przed wysyłkąOpakowanie – wentyl i strunaDlaczego stosowanie wentyla odpowietrzającego jest tak ważne?Kawa świeżo palona odgazowuje nawet kilka tygodni po wypaleniu, oczywiście najintensywniej przez pierwsze kilka dni, w specjalnie przygotowanych pojemnikach, jeszcze przed zapakowaniem, nie mniej jednak nawet po tym czasie kawa wciąż odgazowuje, a wentyl pozwala na przebieganie tego procesu bez dostępu świeżego powietrza do środka opakowania.Struna to już sprawa o wiele bardziej oczywista, umożliwia ona szczelne zamknięcie opakowania po pierwszym i każdym kolejnym jego otwarciu, dzięki czemu ziarna pozostają świeże na dłużej.

Kawa

książki dla baristów, bombilla blog, lavazza rossa qualita, dolce italiano, ekspresy ciśnieniowe kolbowe, przepalanie patelni, filtry do kawy rodzaje

yyyyy

Zobacz produkt