De Cecco Spaghetti 500g

7,49

Description

Historia marki De Cecco sięga 1886 roku, kiedy to dwaj bracia Nicola oraz Filippo założyli w małym miasteczku Fara San Martino rodzinną firmę wytwarzającą makrony. Produkcja pasty odbywała się jednak według nowatorskiej metody opracowanej przez braci – mianowicie makarony były suszone w zamkniętym pomieszczeniu w niskiej temperaturze przez ponad 24 godziny, zamiast szybkiego suszenia na zewnątrz na słońcu. Umożliwiło to produkcję doskonałej pasty niezależnie od warunków atmosferycznych, a ponadto gwarantowało zawsze tą samą, najwyższą jakość wyrobów.Aktualnie pasty marki De Cecco są jednymi z najczęściej wybieranych przez włoskich konsumentów, a także stają się coraz bardziej popularne wśród amatorów włoskiej kuchni na całym świecie. Dzieje się tak dzięki przywiązaniu do tradycyjnej i sprawdzonej technologii produkcji oraz zastosowaniu najwyższej jakości surowców. Warto podkreślić, iż wyjątkowej świeżości semolina – mąka z pszenicy durum – używana do wytwarzania pasty chodzi wyłącznie z młynów należących do koncernu De Cecco, co pozwala dokładnie kontrolować jakość już od samego początku procesu produkcji. Niezwykle istotny jest fakt, iż podczas mielenia ziaren pszenicy durum wykorzystuje się okrywę nasienną zboża, dzięki czemu semolina zawiera zdecydowanie więcej witamin, składników mineralnych oraz błonnika w porównaniu ze zwykłą mąką pszenną. Co bardzo ciekawe wszystkie formy makaronu De Cecco powstają w unikalnym procesie bez użycia form z brązu, co pozwala zachować walory kolorystyczne i smakowe pasty po ugotowaniu. Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 roku ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego „spago”. Początkowo miał długość 50 cm, z czasem jednak z uwagi na wygodę pakowania, został skrócony do 25 cm. Dzięki tradycyjnej grubości, uważanej za pośrednią wśród długich makaronów, wspaniale nadaje się do wielu dań i przepisów zarówno tradycyjnych, jak i nowatorskich. Zalecany czas gotowania makaronu De Cecco Spaghetti nr 12 wynosi od 10 minut (al dente) do 12 minut (cottura). Oferowana przez nas pasta De Cecco jest oryginalnym włoskim produktem, pochodzącym z włoskiej dystrybucji.

Makarony

ekspres do kawiarni, kawy świata, na co pomaga yerba mate, americana kawa, pellini top espresso, mrożona kawa w blenderze, kawa americana, herbata yerba mater, ekspres do kawy firmy, spieniacz do mleka nespresso, superfood sklep, kawa lavazza najtaniej, promocja kawy, owoce kandyzowane co to, ekspres ciśnieniowy do domu, automaty do kanapek, herbata miłorząb japoński, warniki

yyyyy

Zobacz produkt