Description
Czymże byłaby zima bez słodyczy czekolady, suszonych owoców, bakalii, śniegu i ciepła kominka (albo chociaż kaloryfera)? Na pewno nie zimą. Dlatego, jeśli nie chcecie, żeby czekolada poszła Wam w boczki, a rodzynki w cieście wychodzą Wam bokiem, do tego kaloryfer się zapowietrzył, oto idzie… prosto z zimowego Sztokholmu – Etiopia Guji Natural!Kawy z obróbki na sucho, czyli naturalnej, charakteryzują się zawsze intensywnym, ciężkim, słodkim smakiem. To nie są lekkie, orzeźwiające kawki, które podziałają lepiej niż lemoniada. Nie. Tutaj smak Was otuli, oblepi język i będzie towarzyszył jeszcze przez długie chwile.Już samo otwarcie paczki przypomina rozpakowanie deserowej czekolady z wiśniami, a do tego w tle majaczy kieliszek czerwonego, wytrawnego wina. Nieśmiało leży też garść suszonych truskawek.Aromaty przypominające wiśnie w deserowej czekoladzie, suszone truskawki i delikatne, winne nuty (winna temu jest obróbka ziaren na sucho) towarzyszą od samego początku. Od otwarcia paczki po ostatnie krople.Pierwsze łyki to zdecydowanie czekoladowe nuty, przyjemnie lepkie i intensywne. Zaraz pod tym kryje się słodycz kandyzowanych wiśni i minimalna, przyjemna kwaskowatość. Całość jest bardzo pełna, przytulna, pozostająca długo na języku.Na naszym blogu możecie przeczytać, w jakich metodach ta kawa sprawdzi się najlepiej. Podpowiemy, że nie tylko w dripie, ale i w kawiarce!Kraj: EtiopiaRegion: GujiFarma/Producent: Kanyon Moutain Coffee FarmWysokość upraw: 1900-2050 m n.p.m.Odmiana: Mixed HeirloomObróbka: Sucha (natural)
Kawa
ile kofeiny w kawie rozpuszczalnej, syrop miętowy herbapol, odkamienianie sodą, świat herbaty lublin, świat kawy, herbata zielona pu erh, ciepłe mleko, cavendish harvey, jednorazowe torebki do zaparzania herbaty, kawa rozpuszczalna z dodatkiem mielonej, aulika top cena, arcom praca, paroxinor skutki uboczne, pianka z mleka zagęszczonego, kwaśna kawa z kawiarki, herbata górska grecka, ekspres do kawy ciśnieniowy czerwony, herbata ziołowa lipa, torba z worka po kawie
yyyyy