Description
„Zielona z cytryną” to receptura, którą zdobyliśmy podczas naszych podróży po południowych Chinach.Natychmiast po zerwaniu i zrolowaniu jest suszona co zapewnia jej świeży aromat, pozwala zachować zielony kolor i pozwala być naturalnym źródłem antyoksydantów, dzięki którym wzmacnia ona nasz układ odpornościowy, spowalnia proces starzenia się organizmu oraz hamuje produkcję komórek nowotworowych.Napar charakteryzuje się delikatnym, lecz wyraźnym smakiem i niezwykle przyjemnym aromatem dzięki dodatkowi skórki cytrynowej. Jej dodatek nie tylko podkreśla bukiet smaków zielonej herbaty, ale dodaje do niego nutkę orzeźwienia.To propozycja doskonała również jako baza do przygotowania herbaty mrożonej z cytryną, miodem i kostkami lodu.Zdjęcie suszu herbaty „Zielona z cytryną”Sposób zaparzania:1 łyżeczkę herbaty na filiżankę lub 2 łyżeczki na szklankę, zalać wodą o temperaturze 70-80 C . Taką temperaturę uzyskasz odstawiając wodę po zagotowaniu na 10-12 minut. Parzyć przez 3 minuty.Skład: herbata zielona, skórka cytryny, płatki słonecznika, aromatWaga netto: 100 gKraj pochodzenia herbaty: Chiny, prowincja Yunnan
Herbata
bombille do yerba mate, opinie o ekspresach ciśnieniowych do kawy, gastronomiczny ekspres do kawy, kawiarnie w rzeszowie, goździki do wina, espresso bez ekspresu, jaki najlepiej kupić ekspres ciśnieniowy do kawy, herbata z liści czerwonej porzeczki, ciasto kawowe moje wypieki, jaki ekspres do kawy ciśnieniowy z młynkiem, jak zrobic latte w ekspresie krups, suszone owoce goji zastosowanie, ekspres do kawy gastronomiczny używany, syrop irish cream
yyyyy