Description
SkładSemolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), jaja świeże ekologiczne 9%, może zawierać sojęWłaściwości makaronu krajanka ze świeżo wybijanych jajTypowy polski makaron – taki, jakim przygotowywały go nasze babcie. Tradycyjna receptura w oparciu o semolinę durum i „tajemny” składnik, czyli świeżo wybijane ekologiczne jaja, powodują, że deklasuje on konkurencję. Jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych oraz pełnowartościowego białka.Zastosowanie ekologicznego makaronu krajankaTypowy polski makaron krajanka w szczególności polecany do wszelkiego rodzaju zup. Piękny, naturalnie żółty kolor oraz wspaniały tradycyjny smak czyni go wręcz niezastąpionym składnikiem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Rosół, pomidorowa i inne pyszne zupy uwielbiane także przez najmłodszych, teraz zyskają nie tylko niepowtarzalny smak, lecz także wiele cennych składników odżywczych pochodzenia całkowicie naturalnego i ekologicznego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna 1569 kJ/370 kcalTłuszcz 2,4gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9gWęglowodany 73gw tym cukry 2,3gBłonnik 3,1gBiałko 13gSól 0,04gInformacja o alergenach: patrz skład – składniki podkreśloneProducent: PPH TABIT Sp. z o.o. ul Kołłątaja 44 05-400 OtwockSposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscuOpakowanie produktu: może różnić się wyglądem w zależności od partii towaruTermin przydatności do spożycia: data znajduje się na opakowaniu
Makarony
tea green, goździki przyprawa pochodzenie, melitta barista ts, gorąca kawa
yyyyy