Description
Ksylitol, czyli cukier brzozowy, to naturalny słodzik, który cieszy się stale rosnącą popularnością. To związek organiczny który choć jest bardzo słodki i niczym pod względem słodyczy nie ustępuje tradycyjnemu cukrowi, jest dużo mniej kaloryczny i łatwiej przyswajalny. Ksylitol (Xylitol) również przyjmuje postać drobnych białych kryształków – niektórzy mogą się nawet nie zorientować, że zamiast cukru podano im właśnie ksylitol.Dzięki temu, że ksylitol jest mniej kaloryczny, a dodatkowo charakteryzuje się również niskim indeksem glikemicznym, może być stosowany przez osoby na diecie i diabetyków.Jak stosować Xylitol?Ksylitol ma bardzo szerokie zastosowanie – można używać go na wiele różnych sposobów. Posłuży do posłodzenia napojów na ciepło, koktajli. Wykorzystasz go również przy pieczeniu ciast i ciasteczek, tworzeniu nawet najwymyślniejszych deserów. Nadaje się do obróbki cieplnej – jeśli Twój sos potrzebuje odrobiny słodyczy, śmiało możesz wykorzystać ksylitol!Zaleca się, aby dzienna dawka nie przekraczała 15 gram ksylitolu, czyli około 3 łyżeczek do herbaty – spokojnie, taka ilość ksylitolu spokojnie wystarczy Ci na kilka filiżanek kawy – ksylitolu zużyjesz mniej niż tradycyjnego cukru.
Cukier i słodziki
ekspres przelewowy na kubek, anthony berg czekoladki, herbata liściasta owocowa, kawa zbożowa po niemiecku, ranking ekspresów do kawy, owoce wspomagające trawienie, ekspresy ciśnieniowe forum, kiedy pić kawę, serwis jura gdańsk, odkamieniacz ekspres, kurs baristyczny rzeszów, gran crema espresso, kawiarnia aroma, herbata truskawkowa, 7oceans pl, do kawy ciśnieniowy, kawa ziarnista lavazza oro 1 kg, ekspres do kawy do 3000 zł, movenpick kawa cena
yyyyy